Webshop

Vergoedingen Huidtherapie 2024

Vergoeding Huidtherapie 2024

Veel huidtherapeutische behandelingen, zoals acnebehandeling, acnelittekens, laserontharing, elektrische epilatie, oedeemtherapie en camouflagetherapie, worden (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Wanneer heb ik recht op vergoeding?

De meeste huidtherapeutische behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en sommige (deels) uit de basisverzekering . De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekeraar, het aanvullende pakket dat u heeft en de behandeling. Bij sommige zorgverzekeraars worden vaat- en pigmentbehandelingen in het gelaat vergoed. In de polisvoorwaarden van u zorgverzekeraar kunt u zien of de behandeling vergoedt wordt en welk bedrag.

Hoe krijg ik de behandeling vergoed?

De behandeling betaald u direct per pin bij de huidtherapeut na afloop van de behandeling. U krijgt een factuur mee, die u zelf kunt opsturen naar de zorgverzekering. De zorgverzekeraar maakt het gedeclareerde bedrag over naar uw rekeningnummer.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Huidtherapie is direct toegankelijk, dus voor behandeling bij de huidtherapeut heeft u geen verwijsbrief nodig. Soms wil de zorgverzekeraar wel een verwijsbrief, maar dit is per zorgverzekeraar verschillend.

Vergoeding voor acnebehandeling en acnelittekens gelaat:

Acnebehandeling en peelings in het gezicht worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ook de behandelingen om de acnelittekens te verminderen, zoals peelings en microneedling worden door bijna alle zorgverzekeraars vergoed.

Vergoeding ontharen gezicht:

Permanente ontharingsbehandelingen (laserbehandeling en elektrische epilatie) in het gezicht , worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Behandelingen voor het ontharen van het lichaam worden niet vergoed.

Vergoeding camouflagetherapie:

Camouflagetherapie is het camoufleren van huidaandoeningen (zoals wijnvlek, vitiligo, huidaandoeningen met kleurafwijkingen) met een speciale camouflage (dekkende make-up). Tijdens de behandeling wordt samen gezocht naar een passende kleur en uitleg gegeven hoe het aangebracht moet worden. De camouflagetherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. Soms worden ook de camouflageproducten vergoed, dit verschilt per zorgverzekeraar.

Vergoeding voor vaat- en pigmentbehandelingen:

Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook de vaat- en pigmentbehandelingen vanuit de aanvullende verzekering. De vaat- en pigmentbehandeling met de IPL worden ingezet bij (ouderdoms)pigmentvlekken, verwijde vaatjes (couperose).

Vergoeding oedeemtherapie:

Voor oedeemtherapie geldt dat de eerste 20 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed en rechtstreeks naar de verzekering gaan. Na 20 behandelingen wordt het vergoed vanuit de basisverzekering.

Contact

Wilt u graag weten of u recht heeft op vergoeding binnen uw huidige zorgverzekering? Tijdens een consult (€ 40,-) kijken wij graag met u mee. U kunt een afspraak maken door te bellen naar: 050-312048043 of te mailen naar praktijk@huidtherapie-keuning.nl

Andere berichten

idealcreditcardbancontactapplepaypaypal

Volg ons ook op 

Copyright © 2024 Praktijk voor huidtherapie Keuning.
Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
menu