Webshop

Te lang gezond

Te lang gezond

We willen het natuurlijk niet maar soms gebeurd het helaas wel, door net een plekje over te slaan met insmeren. Of dat je toch te laat bent met je opnieuw in te smeren kun je je een keer verbranden.

Er worden altijd veel tips gegeven om het te voorkomen, maar als het toch een keer mis gaat.. In deze blog lees je er meer over.

Na een dag zonnen en je ondergedompeld bent van de zonbescherming, neem je een lekkere douche om schoon te worden. Het belangrijk om de huid goed te reinigen, neem ook je gezicht mee en vervolgens de huid lekker te verzorgen met aftersun. Aftersun moet je eigenlijk altijd gebruiken na een dag zon en niet alleen als je verbrand bent.

Ben je toch verbrand wat dan?

Elke keer als je huid verbrand, wordt het DNA in de huid beschadigd, dit komt door uv-stralen die vrije radialen uitlokken. Uv straling kan uren na blootstelling nog schade aan de huid aanrichten. Deze schade is niet meer te herstellen. Hoe vaker dit gebeurd, hoe groter de kans op huidkanker. De huid van kinderen en baby’s is heel kwetsbaar. Hoe vaker de huid op jonge leeftijd wordt beschadigd, hoe groter de kans is op huidkanker op latere leeftijd.

Wat gebeurt er met de huid.

Een verbrande huid wordt 2 tot 6 uur na blootstelling rood en de huid kan 6 tot 48 uur na blootstelling nog pijn doen. Een verbrande/rode huid is ongeveer 1 tot 3 dagen zichtbaar en gaat daarna vaak vervellen. Het vervellen kan 3 tot 8 dagen duren en je kunt nog langer last houden van jeuk en schilfers.  Door de huid te voeden en verzachten met aftersun kan je het vervellen tegengaan

Wat moet je doen.

Als je verbrand bent en de verbrande huid is afgekoeld, worden er door het lichaam ontstekingsremmende proteïnen vrijgelaten waardoor de huid meer vatbaar is voor een kalmerende aftersun. Aftersun kan echter een verbrande huid niet meer herstellen. De huid is nou eenmaal al beschadigd. Aftersun zorgt ervoor dat de huid wordt gekoeld en gehydrateerd wordt en weer soepel en zacht aanvoelt. Blijf dit de komende dagen gebruiken voor het verzorgen van je huid dit kan het vervellen verminderen. Verder kun je gebruik maken van antioxidanten zoals vitamine c die kunnen vrije radicalen neutraliseren. Waardoor geen schade meer kan worden aangericht.

Aftersun van La Roche Posay

Posthelius van La Roche Posay is een aftersun die huid verzorgt, voed, hydrateert en de huid hersteld van schade van buitenaf. Het maakt de huid weer soepel en aangenaam. Ook als je niet verbrand bent, maar de huid toch verhit of uitgedroogd is, is Posthelius geschikt.

Wist je dat je met zonnebrand nog steeds bruin wordt en dat je met Posthelius zorgt voor egale tint die langer blijft zitten. Gebruik het dagelijks en zorg niet dat je verbrand, dan kun je de hele zomer genieten van even gebruinde huid.

Andere berichten

idealcreditcardbancontactapplepaypaypal

Volg ons ook op 

Copyright © 2024 Praktijk voor huidtherapie Keuning.
Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
menu