Paramedische behandeling van Huidtherapie
Keuning in Groningen

Huidklachten kunnen pijnlijk en irritant zijn, maar vaak zijn ze ook voor uw zelfbeeld niet prettig. Huidtherapie Keuning biedt specialistische, paramedische behandelingen voor diverse huidproblemen en oedeem.

Acne

Acne wordt veroorzaakt door verstopping van de openingen van de haarzakjes. Het doet uw uiterlijk veelal geen goed. De genezing van actieve acne gaat niet van de ene dag op de andere. We maken een behandelplan voor u. Tussen de behandelingen door zult u uw huid goed moeten verzorgen. Is de actieve acne verholpen, dan kunt u kiezen voor een behandeling van de littekens. Dit wordt gedaan met een chemische peeling, mircroneedling of fractional laser.

Littekenbehandeling

Een litteken kan jeuk of pijn veroorzaken. Dit houdt verband met een slechte doorbloeding, de ophoping van collageen of vochtophoping. In ernstige gevallen ontstaat er een bewegingsbeperking. Heeft u last van een van deze klachten, of treedt er verkleuring of verharding op, dan kan Huidtherapie Keuning u helpen. Wij bieden medische camouflage, chemische peelingen, littekenmassage, lymfetape, microneedling en fractionele laserbehandeling.

Oedeemtherapie

Huidtherapie Keuning in Groningen behandelt lymfoedeem, lipoedeem en veneus oedeem met manuele lymfedrainage, lymftaping ,ambulante compressietherapie, lymfapress en therapeutisch elastische kousen. Afhankelijk van het soort oedeem en het stadium, is daarbij aanzienlijke verlichting tot verdwijning van de klacht te verwachten.

Ontharing

Haar op plekken waar u dat liever niet heeft. Het wordt ook wel hypertrichose of hirsutisme genoemd. Het kan aangeboren zijn, maar het kan ook later in uw leven ontstaan. Huidtherapie Keuning biedt diverse erkende ontharingsbehandelingen, waarbij een permanente afname van 80% haalbaar. Wij gebruiken hiervoor elektrische epilatie en een alexandriet ontharingslaser, de Gentle Lase. 

Meer over IPL en Laser bij dermalight

Behandeling van huidoneffenheden

Huidtherapie Keuning helpt u in Groningen als u last heeft van een steelwratjes, ouderdomswratten, gerstekorrel of spinnetje in de huid. Na een specialistische behandeling, die verschilt per klacht, ziet uw huid er weer een stuk homogener uit. Resultaten zijn in dit geval al snel zichtbaar.

De fractionele laserbehandeling

Bij deze innovatieve behandelvorm wordt een fractie van de huid behandeld met laser. Dit heeft een herstellend effect op:

  • littekens
  • hypertrofische littekens
  • acnelittekens
  • rimpels en huidverslapping
  • en striae.
Bekijk de tarieven

Een behandeling duurt gemiddeld 45 minuten. De huid wordt wat rood, maar dit herstelt al binnen een paar dagen. Bescherm uw huid nadien goed tegen de zon met minimaal spf 50.

De klacht bepaalt hoeveel sessies nodig zijn. Meestal zijn er 3 tot 5 sessies nodig. Houd rekening met een tussenpoos van 4 weken tussen alle sessies. De meeste patiënten ervaren binnen enkele dagen positieve veranderingen in de huidtextuur en de kwaliteit van de huid. Het eindresultaat zal echter pas na 3 maanden optimaal zijn.

Camouflage

Voor een aantal indicaties zoals rosacea, vitiligo, melasma, zichtbare littekens en andere afwijkende huidverkleuringen is er een mogelijkheid om te camoufleren. Camouflage is een tijdelijke oplossing om de aandoening in zichtbaarheid te verminderen. Het verschil met foundation of ander cosmetica is dat camouflageproducten watervast en hypoallergeen zijn, niet afgeven en geschikt zijn voor elk huidtype. Tijdens de behandeling wordt er samen met u de juiste kleur bepaald en het aanbrengen wordt met u doorgenomen.

Diverse peelingen


Met een peeling kunnen we specifieke huidproblemen waaronder acne, pigmentatie, huidveroudering of de huidconditie verbeteren. Een peeling verbeterd de structuur van de huid doordat de celdeling van de huid gestimuleerd wordt. Oneffenheden en kleurverschillen worden minder zichtbaar. De nieuwvorming van collageenvezels wordt gestimuleerd en de huid is beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden.

We bieden onder andere de volgende 

peelingen aan:


  • Melkzuur
  • Glycolzuur
  • Salicylzuur
  • Jessner
  • TCA

SkinCeuticals behandelingen

Geavanceerde huidverzorging ondersteund door wetenschap. Visie is de gezondheid van de huid te helpen verbeteren. Jarenlang onderzoek naar huidkanker is essentieel geweest in de doorbraken op het gebied van antioxidanten. De sterke formules zijn geconcentreerd met pure actieve ingrediënten en hebben bewezen optimaal in de huid te kunnen dringen. De oorsprong ligt in de USA, maar inmiddels wordt SkinCeuticals geadviseerd en gebruikt door dermatologen, esthetisch artsen en huidexperts wereldwijd voor dagelijks gebruik en om (klinische) behandelingen te ondersteunen. De producten worden ontwikkeld om tekenen van huidveroudering te corrigeren, huidgezondheid te beschermen en toekomstige schade te helpen voorkomen. Wij voeren een huidanalyse uit, geven productadvies en er zijn verschillende SkinCeuticals behandelingen.

Bekijk de tarieven

De meeste behandelingen van Huidtherapie Keuning vallen onder de aanvullende verzekering. Een verwijzing voor huidtherapie is meestal niet nodig. 

Wilt u meer weten?

Neem contact op

Huidtherapie Keuning in Groningen helpt u weer stralen

Vestiging Groningen
Huidtherapie Keuning
gevestigd in het Martini Ziekenhuis,
Van Swietenplein 1
9728 NT Groningen

Contact

 050-3124843

 06-23843931

 praktijk@huidtherapie-keuning.nl 

Gevestigd in het Martini Ziekenhuis

Vestiging Donkerbroek
Praktijk voor Huidtherapie
Vosseheer 7
8435 WL Donkerbroek

 085-8770688

 donkerbroek@huidtherapie-keuning.nl


Openingstijden vestiging Groningen

Maandag 08:30 - 19:45

Dinsdag 08:00 - 16:00

Woensdag 08:00 - 16:45

Donderdag 08:30 - 16:15

Vrijdag 08:00 - 18:00

Openingstijden vestiging Donkerbroek

Woensdag 09:00 - 13:30

Donderdag 09:00 - 13:30

's Avonds of zaterdag in overleg