Webshop

Microneedling

Microneedling

Wat is microneedling?

Bij microneedling worden met zeer fijne naaldjes gecontroleerde  microverwondingen in de huid gemaakt. Deze microverwondingen/kanaaltjes zijn nauwelijks zichtbaar, maar stimuleren de huid precies genoeg om het natuurlijk herstelproces te activeren. Hierdoor komen actieve groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.  Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing.

Voor wie is microneedling geschikt?

Microneedling is geschikt voor fijne lijntjes, rimpels, huidverslapping, grove poriën, verbeteren van de huidstructuur, zonbeschadiging, normaliseren van pigment, acnelittekens, littekens, brandwonden, striae, zwangerschapsstriemen, rosacea, verminderen van diffuse roodheid.

Resultaat

De huid krijgt een intensieve boost en een directe opfrissing. Het eindresultaat is niet direct zichtbaar omdat de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan een aantal weken tot aantal maanden duren en vraagt vaak meerdere behandelingen. Voor een optimaal resultaat wordt een kuur van gemiddeld vier tot zes behandelingen aangeraden. Het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van leeftijd, huidconditie en de behandelindicatie.

Na de behandeling

De huid kan er na de behandeling rood uit zien. Dit effect kan tot enkele uren of dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Als de huid na de behandeling wat warm en geprikkeld aanvoelt, kunnen een verzorgende crème of verkoelende gel verlichting geven. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, deze zijn niet ernstig en trekken vanzelf weer weg.

Product gebruik bij microneedling:

Om een optimaal resultaat te behalen kunt u thuis alvast producten gebruiken, waardoor u nog meer resultaat kunt bereiken. We raden aan om 4 weken voor de microneedling te starten met de juiste producten.

Ingrediënten die onmisbaar zijn voor een optimaal resultaat bij microneedling:

 

Vit C (antioxidant) (alleen in de ochtend)

Vit C is een antioxidant. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen en versterken de huid tegen schadelijke invloeden zoals UVA, UVB, infrarood en luchtvervuiling, zodat de huid zichtbare tekenen van huidveroudering zelf kan corrigeren.

Vit C zorgt voor:

·        Aanmaak van collageen, waardoor de huid steviger wordt.

·        Vermindering van acne en pigmentvlekken.

·        Verminderd rosacea.

·        Verminderd UV schade

·        Heeft een positief effect op de wondgenezing.

Vit C Producten:

SkinCeuticals Phloretin CF (antioxidant): revolutionair hoge concentratie vitamine C-serum tegen huidveroudering (meer stevigheid), bestrijden vrije radicalen, meer stevigheid, egale tint en verbeterd de huid gezondheid. Voor de normale tot vette gecombineerde huid die snel last heeft van pigmentatie: acne en hyper-pigmentatie. Gebruik: iedere ochtend, na reiniging, +/- 4 druppels (kloppend) aanbrengen op gezicht, hals en decolleté (vermijd de ogen), kan ook op handrug.

SkinCeuticals  Serum 10 (antioxidant): vitamine C serum voor de gevoelige huid: huidveroudering, problematische huid: ontstekingen/acne, bestrijding vrije radicalen, gezonde uitstraling. Geschikt voor jonge leeftijd. Gebruik: iedere ochtend, na reiniging, +/- 4 druppels (kloppend) aanbrengen op gezicht, hals en decolleté (vermijd de ogen), kan ook op handrug.

SkinCeuticals C E Ferulic (antioxidant): vitamine C (15%) serum voor de normale, droge en gevoelige huid: huidveroudering, problematische huid (ontstekingen/acne), bestrijding vrije radicalen, gezonde uitstraling. Gebruik: iedere ochtend, na reiniging, +/- 4 druppels (kloppend) aanbrengen op gezicht, hals en decolleté (vermijd de ogen), kan ook op handrug.

Vit A (alleen in de avond gebruiken)

Vit A of retinol is een nachtverzorging die veel voordelen heeft. Het is geschikt voor alle huidtypes, behalve de zeer gevoelige huid. Niet gebruiken bij (wens) zwangerschap en borstvoeding.

Vit A (retinol) zorgt voor:

·        Stimuleert een gezonde celdeling en productie van collageen, elastine en groeifactoren.

·        Remt de afbraak van collageen en elastine.

·        Verminderd pigmentatie

·        Verminderd de zichtbaarheid van lijntjes en rimpels

·        Verminderd grove poriën.

·        Verminderd onzuiverheden en acne.

·        Verbeterd de huidstructuur.

 

Product:

SkinCeuticals Retinol 0.3 / 0.5 of 1.0: verfijnende nachtcrème met 0,3%, 0,5% of 1,0% pure retinol. Bouw op; start met 0,3 daarna 0,5%, de 1% is voor de ervaren gebruiker. Werkt poriën minimaliserend, verminderd het ontstaan van onzuiverheden. Aanbrengen: 's avonds een doperwtje van deze nachtcrème op de schone huid en vermijd daarbij de oogcontouren. Beste resultaat: minstens 30 minuten wachten alvorens huidverzorgingsproducten aan te brengen. Beperk in het begin het gebruik tot 1 of 2 keer per week, frequentie geleidelijk aan opbouwen. Door Retinol wordt de huid gevoeliger voor zonlicht. Gebruik overdag een beschermende zonnecreme á SPF30 of 50.

Let op! Stop 2 dagen voor de microneedling behandeling met Retinol en start 7 dagen na de behandeling met microneedling weer met Retinol.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur zorgt voor:

·        Een snellere wondgenezing en minder littekenvorming.

·        Reduceert de roodheid na de behandeling.

·        Hydratatie en volume.

Product:

SkinCeuticals Hydrating B5: een vetvrij hydraterend serum dat het vochtniveau aanvult en de gloed herstelt voor een gladdere teint. Breng 2 à 3 druppels aan met de vingertoppen op het hele gezicht, de hals en de borst. Vermijd de oogcontour. Bevat 0,2% hyaluronzuur. Mag in de ochtend en avond gebruikt worden.

 

Aanvullend: Moisturize, crème & correct

Producten om de huid te verzorgen, te beschermen en te hydrateren.

Een corrigerend product is bedoeld om extra huidverbetering te krijgen of om een specifiek huidprobleem aan te pakken.

Product: SkinCeuticals Metacell Renewal B3: Emulsie met 5% niacinamide (B3) wat helpt om huidverkleuringen te verminderen, versterkt de vochtbalans, verbeterd vroege tekenen van huidveroudering. Bevordert celvernieuwing en versteviging.

Zonbescherming, protect (ochtend)

UV-A, UV-B en infraroodstraling kunnen celschade veroorzaken, wat zich uit in pigmentatie, rimpels en verminderde stevigheid.

Gebruik:

Breng elke ochtend zonbescherming aan op het gelaat, hals, nek, oorranden en decolleté. Vergeet bij mooi weer ook niet om het lichaam in te smeren, zoals benen, armen en handruggen.

  • Breng zonbescherming 30 minuten voordat u de zon in gaat aan op de huid.
  • Herhaal dit om de 2 uur.
Make-up (ochtend)

Als je de huid goed verzorgd dan is het ook belangrijk om make-up te gebruiken die niet irriterend is en het resultaat van je huidverzorging verminderd. Let dus bij make-up ook altijd goed op de ingrediënten. Kies een product zonder parfum. Bij acne of onzuiverheden adviseren we altijd een foundation die op waterbasis, niet comedogeen en olievrij is.

 

Product:

De foundation van Oxygenetix mag direct na de behandeling al gebruikt worden.

o   Oxygenetix Acne Control Cremé: Ademende foundation met 2% salicylzuur. Pro-healing, eravitae Complex: zuurstofrijk en ademend. Bevorderd collageencellen en bindweefselgroei.

o   Oxygenetix Foundation: Zuurstofdoorlatende foundation en moisturizer op basis van Aloë Vera. Voor een optimale huidconditie, geeft een constante en intensieve zuurstofboost. Diverse tinten.

Aanvullend Masker (1-2 keer per week)

Een masker is een skinbooster voor de huid. Een masker bevat een hoge concentratie ingrediënten om in korte tijd specifieke huidproblemen aan te pakken. Doe een masker 1-2 keer per week.

 

Product SkinCeuticals Phytocorrective Masque: Dit kalmerend masker, heeft een intens verkoelende en kalmerende werking om overgevoeligheid voor warmte te kalmeren. Geeft een gehydrateerd gevoel. Gebruik: 10 min laten inwerken of de hele nacht op laten en in de ochtend verwijderen.

 

 

Nazorg

  • Gebruik de eerste 2 tot 7 dagen na de behandeling alleen de aanbevolen huidproducten.
  • Na 2 tot 7 dagen (als de huid weer comfortabel aanvoelt) kunnen reguliere producten weer gebruikt worden.
  • Gebruik de eerste 12 uur na de behandeling geen make-up (alleen Oxygenetix is toegestaan).
  • Vermijd op alcohol gebaseerde tonic voor 10-14 dagen.
  • Vermijd de zon na de behandeling.
  • Gebruik de volgende dag een zonbescherming met minimaal SPF 30.

Andere berichten

idealcreditcardbancontactapplepaypaypal

Volg ons ook op 

Copyright © 2024 Praktijk voor huidtherapie Keuning.
Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
menu