De huidtherapeuten werkzaam in de praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie zijn geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten. Ook is iedere huidtherapeut geregistreerd in het kwaliteitsregister wat inhoud dat er kwaliteitsbewaking plaatsvindt. Tevens is de praktijk SEMH gecertificeerd.

Deze gegevens zijn voor u van belang om uit te zoeken of u in aanmerking komt voor vergoeding van huidtherapeutische zorg. Om zekerheid te krijgen of u in aanmerking komt voor vergoeding van een huidtherapeutische behandeling kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekering.

In het algemeen geldt dat u voor vergoeding van acnebehandeling, elektrisch epileren, peelingen en camouflagetherapie aanvullend verzekerd moet zijn.

Manuele lymfdrainage wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en de basisverzekering. De eerste 21 behandelingen worden vanuit het aanvullende pakket vergoed, de rest vanuit de basisverzekering.

Therapeutisch elastische kousen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw verzekering heeft u recht op 2 stuks of 2 paar per 12 of 14 maanden. Er zit geen eigen bijdrage op kousen maar ze vallen wel onder het eigen risico van € 385.